Cursa Tarom spre Chișinău a fost lovită de un fulger

Getting your Trinity Audio player ready...

Un incident aviatic neobișnuit, dar fără consecințe grave pentru pasageri sau echipaj, a marcat cursa companiei Tarom de duminică seară, către Chișinău. Aeronava a fost nevoită să revină pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”, urmare a unei defecțiuni tehnice provocate, conform rapoartelor, de impactul cu un fulger. Incidentul, detaliat de publicația Boarding Pass și ulterior confirmat de Tarom, a generat o întârziere semnificativă, dar gestionată eficient de către compania aeriană.

Conform comunicatului oficial al Tarom, cursa ROT209 OTP2005 (București/Otopeni – Chișinău) operată de un Boeing 737-700, a întâmpinat dificultăți tehnice imediat după decolare, în contextul unor condiții meteorologice nefavorabile. Informați despre incident de către piloți, responsabilii companiei au decis revenirea avionului la sol și trimiterea acestuia la inspecție tehnică.

În acest context, pasagerii, în număr de 53, au fost transferați la o altă aeronavă, un Boeing 737, care a decolat ulterior de pe Aeroportul Internațional Otopeni, reușind să ajungă la Chișinău cu o întârziere de aproximativ trei ore și zece minute față de orarul inițial.

De asemenea, Tarom a oferit asigurări că avionul inițial este acum în proces de verificări tehnice, subliniind că structura aeronavelor este proiectată pentru a oferi protecție împotriva unor astfel de incidente, iar impactul cu fulgerele, deși rar, nu constituie, în mod normal, o amenințare majoră la adresa siguranței zborului.