Dan Barna: Dacă nu se ajunge la anticipate, obiectivul principal al Guvernului Orban 2 este alegerea primarilor în două tururi

Preşedintele USR, Dan Barna, a convenit cu premierul desemnat, Ludovic Orban, ca principalul obiectiv al celui de-al doilea guvern PNL să fie alegerea primarilor în două tururi de scrutin, astfel încât să existe acest mandat din partea Legislativului, dacă PSD va „forţa” învestirea Cabinetului Orban 2 şi nu se va ajunge la alegeri anticipate.

„I-am cerut premierului, şi a fost de acord ca, pentru cel de-al doilea guvern, primul obiectiv al programului de guvernare să fie alegerea primarilor în două tururi, dar şi celelalte elemente din acordul politic pe care l-am semnat cu PNL la învestirea guvernului toamna trecută, astfel încât, în situaţia în care cei de la PSD vor forţa învestirea unui guvern, acel guvern să aibă un mandat de la Parlament să revină la primarii în două tururi, să rezolve şi să ia măsurile pe mediu, spre exemplu, sau pe cele legate de Secţia specială, care se găsesc în momentul de faţă în acordul cu PNL”, a spus Dan Barna.

Dan Barna a precizat, în același timp, că declanșarea alegerilor anticipate reprezintă o prioritate pentru Alianța USR PLUS și că premisa de la care pleacă membrii acestei formațiuni este că Guvernul Orban 2 va fi picat după audierile miniștrilor și votul din Parlament.

„Am discutat, bineînţeles, despre agenda politică a momentului, respectiv alegerile anticipate ca prioritate pentru USR şi pentru Alianţa USR PLUS. Perspectiva este una foarte clară, în momentul de faţă, să picăm această primă propunere de guvern care se află acum pe masa Parlamentului pentru a ajunge la cea de-a doua nominalizare, care, la rândul ei, fiind respinsă, să intrăm în ceea ce aşteaptă toată România, respectiv alegeri anticipate. I-am spus foarte clar premierului Orban că atât USR, cât şi Alianţa USR PLUS suntem pregătiţi pentru alegeri, fie că vor fi anticipate, fie că vor fi la termen”, a afirmat Barna, după o întâlnire avută cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria.

Întrebat despre eventualitatea formării unui guvern PNL – USR PLUS, după posibilele alegeri anticipate, Barna a răspuns: „Este scenariul cel mai probabil pentru România, vom vedea, în funcţie de rezultatele electorale, evident”.