David Garrett despre concertul „Explosive – Live!” din 2018: Aștept cu nerăbdare să revin în România

Celebrul violonist David Garrett, care va susține pe 8 iunie 2018, de la ora 18,00, la Sala Palatului, concertul "Explosive – Live!", afirmă că e încântat să vină din nou în România, după ce a participat la edițiile 2011, 2015 și 2017 ale Festivalului Internațional "George Enescu".

"Sunt entuziasmat. Aștept cu nerăbdare să revin în România. Voi fi aici pentru prima oară cu un program crossover. Va fi ceva diferit de ceea ce am interpretat aseară la Sala Palatului (Ceaikovski — Concertul pentru vioară și orchestră în Re major op. 35, în Seria Mari orchestre ale lumii, alături de Filarmonica Della Scala, dirijată de Riccardo Chailly — n.r.)", a spus vineri violonistul, într-o conferință de presă dedicată anunțării evenimentului.

El a menționat că va interpreta, printre altele, piese de Prince, Ceaikovski, clasic, piese de pe cel mai nou album "Rock Revolution", melodii mai vechi și mai noi.

"Continui să lucrez între clasic și crossover. (…) De mic am început să cânt la vioară. Îmi doream să mă întâlnesc cu cât mai multă lume. (…) Pentru mine turneele încep în ianuarie și se termină în decembrie, pentru că asta e misiunea mea — muzica și îmi doresc să fiu mereu pe scenă", a mărturisit artistul, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.

El a adăugat că, din păcate, joi a avut timp doar să se plimbe puțin în jurul Sălii Palatului, dar și-a exprimat speranța ca la anul "să fie mai bine".

David Garrett nu a putut caracteriza publicul din România, deoarece a explicat că atunci când este pe scenă se concentrează asupra muzicii, interpretării sale și a colegilor din trupă. "Când ești pe scenă ești focusat pe muzică și încerci să performezi cât mai bine", a subliniat violonistul.

Concertul de la București, unde "David are mai mult de 4.000 de fani", face parte din turneul "Explosive Live!", început în noiembrie 2016 și care se va termina "undeva la sfârșitul anului 2018", a precizat, în conferința de presă, Sjef Jansen, producer Events by Laishoo.

Biletele, la prețuri care pornesc de la 140 de lei, s-au pus în vânzare vineri și pot fi achiziționate prin rețeaua EVENTIM.