David Grimal și Integrala sonatelor și partitelor pentru vioară solo de Bach

Cu siguranță, melomanii își amintesc cu plăcere de prezența violonistului David Grimal și a orchestrei sale Les Dissonances în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, ediția 2015. Peste câteva zile, celebrul violinist revine pe scena Ateneului Român cu o propunere deosebit de ambițioasă: Integrala sonatelor și partitelor pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach, în două concerte.

Violonist de mare reputație internațională, David Grimal s-a format la școala unor maeștrii celebri, printre ei Isaac Stern, Schlomo Mintz și Philippe Hirschorn, care i-a devenit și mentor. Abordează un repertoriu uriaș pe cele mai mari săli de concert ale lumii alături de orchestre și dirijori de legendă. În anul 2004 și-a format propria orchestră, Les Dissonances, un ansamblu de elită alcătuit, practic, numai din soliști.

Discografia lui David Grimal este bogată și diversă. Semnalăm doar că, în 2009, înregistrează live pentru Transart Sonatele și Partitele lui Bach plus 'Kontrapartita' lui Brice Pauset o creație dedicată inițial chiar lui David Grimal. Fiecare înregistrare se bucură de aprecier deosebite din partea criticilor de specialitate.

David Grimal se mișcă cu aceeași ușurință atât în repertoriul contemporan cât și în cel clasic. Profunda cunoaștere a tuturor epocilor creatoare permite virtuozului o abordare sonoră, estetică și filosofică personală, unică. Versiunea Integralei sonatelor și partitelor pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach pe care o va oferi la București, în două concerte pe scena Sălii mări a Ateneului Român va fi, cu siguranță, încântătoare pentru public și deosebit de interesantă pentru specialiști.

Recital de vioară

Duminică, 13 Martie 2016, 19:00 – 21:00

Sala mare