David Lloyd, creatorul V for Vendetta, vine în România la East European Comic Con

Celebrul artist grafic, creator al seriei de benzi desenate „V for Vendetta” și al personajului central VDavid Lloyd, va fi prezent la cea de-a cincea ediție East European Comic Con ce va avea loc la Romexpo în perioada 18-20 mai.

Lloyd și-a început cariera în anii ’70 și a lucrat pentru mai multe titluri consacrate, aparținând giganților Marvel și DC Comics precum „Dr. Who”, „Hulk”, „Night Raven”, „Time Bandits” sau Slaine”. În 1988, a început să lucreze, împreună cu scriitorul Alan Moore la o bandă desenată pe nume „V for Vendetta”, avându-l în prim-plan pe V, un personaj aparte, contradictoriu și controversat. Un anarhist în căutarea libertății și a eradicării unui sistem opresiv, al cărui chip, desenat de Lloyd în clar-obscur și inspirat de figura măștii lui Guy Fawks, a devenit un simbol al protestatarilor și a celor care își doresc rescrierea status quo-ului unor aspecte sociale, politice, financiare etc. Imaginea lui V, așa cum a fost concepută de David Lloyd, este folosită și de grupuri de protestatari de la nivel global, așa cum este și celebrul grup Anonymous.

Seria de benzi desenate a fost și ecranizată în 2006, avându-i în rolurile principale pe Hugo Weaving(V) și Natalie Portman (Evey Hammond)

Alte lucrări precum antologia horror Wasteland (DC Comics), Espers (Eclipse Comics), Global Frequency (Windstorm), The TerritoryAliens sau James Bond (Dark Horse Comics) poartă semnătura britanicului. În prezent, Lloyd se ocupă de proiectul Aces Weekly care își propune să mențină benzile desenate în era digitală. Mai multe detalii sunt disponibile aici – http://www.acesweekly.co.uk/

David Lloyd este primul artist grafic invitat anul acesta la East European Comic Con. Până acum, și-au anunțat prezența la eveniment actorii Jim Beaver (Supernatural, Deadwood) și Chase Coleman (The Originals, Boardwalk Empire).

În 2017, peste 45.000 de fani s-au putut bucura de prezența actorilor Nathaniel Buzolic (The Vampire DiariesThe Originals), Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Ellie Kendrick (Game of ThronesMisfits), Christopher Judge (Stargate SG-1God of War), Jefferson Hall (Vikings), Craig Parker (SpartacusLord of the Rings), au putut lua parte la concursul de cosplay, au putut testa cele mai tari jocuri video pe  echimpamente de ultimă generație, au gustat din cele mai delicioase mâncăruri în zona de street food și au plecat acasă cu obiectele de pop culture preferate din zona de târg.

Ca în fiecare an, se preconizează o ediție East European Comic Con plină de noi surprize în materie de actori, expozanți, activități, jocuri video și nu numai, menținându-și statutul de cel mai important eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, jocuri, benzi desenate din estul Europei.

Abonamentele valabile toate cele 3 zile se pot achiziționa online pe site-ul www.comic-con.ro/tickets, iar biletele în format fizic pot fi găsite în magazinele din rețeaua Eventim. La acest link se pot găsi cele mai apropiate puncte de vânzare de voi – http://www.eventim.ro/ro/outlete/