- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
De la Bulandra se aude Bach în Săptămâna Patimilor!
Aşa cum i-a obişnuit pe spectatorii săi de pretutindeni, care se dovedesc a fi din ce în ce mai numeroşi, Teatrul Bulandra continuă difuzarea spectacolelor sale de succes pe pagina oficială de facebook şi pe site-ul www.bulandra.ro
Întâlnirea cu înălţătoarea muzică a lui J. S. Bach este cât se poate de potrivită într-o săptămână atât de specială precum e cea a Patimilor. Astfel, miercuri, 15 aprilie 2020, ora 19.00, spectatorii Teatrului Bulandra din toată lumea vor putea viziona online producţia The Bach Files, cu muzică de Adrian Enescu pe teme de J.S. Bach, regia fiind semnată de Alexandru Darie.
Despre felul cum a pornit acest proiect, regizorul Alexandru Darie povestea: “În general porneşti de la un scenariu, noi am plecat de la muzică. Muzica şi ce face Zoli Toth Project reprezintă personajul central, e ca o privire în oglindă în care totul s-a întors. (…) Muzica trăieşte dramatic. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut înainte să aud această muzică că voi face un asemenea spectacol. Spectacolul acesta îşi are modernitatea tocmai pentru că e bazat pe muzică, şi muzica e atemporală.
O muzică de o modernitate sfâşietoare, teme cunoscute ale lui Bach, dar şi contrateme, subteme surprinzătoare scoase la lumină din măruntaiele complicatelor partituri ale geniului, superb interpretate live de Zoli Toth Quartet.
O lume când tristă, când explodând de bucurie, plină de viaţă.”
Mamouret de Jean Sarment, regia Dinu Cernescu, încheie vineri, 17 aprilie 2020, ora 19.00, această săptămână atât de specială pentru noi toţi şi prilejuieşte o reîntâlnire cu regretata şi iubita actriţă Tamara Buciuceanu, care interpretează rolul principal.
Mamouret este “o piesă despre dragoste, despre bucuria vieţii, indiferent de vârstă, o piesă blândă. Un spectacol simplu, normal, punând în prim-plan actorii şi povestea piesei.” – spunea regizorul Dinu Cernescu. O poveste care te face să râzi şi să plângi în acelaşi timp.
Se spune că timpului îi rezistă doar lucrurile de valoare şi că, de fapt, teatrul este trecător… Teatrul Bulandra a demonstrat o dată în plus, în aceste vremuri grele, că istoria sa persistă iar spectacolele sale au valoare şi rămân în memoria spectatorilor prin actori şi interpretările lor de excepţie.