Deschiderea anului aniversar Filarmonica „George Enescu“ – 150

Anul aniversar Filarmonica „George Enescu“-150 va fi deschis, joi, 11 ianuarie, şi vineri, 12 ianuarie 2018, de la ora 19.00, prin concertul simfonic susţinut de Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu“, conduse de maestrul Christian Badea.

În program vor fi capodopere din muzica românească şi universală: „Isis“ de George Enescu, „Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, op. 54“ de Robert Schumann şi „Simfonia nr. 7, în re minor, op. 70“ de Antonin Dvorak. Solistă va fi pianista Dana Ciocârlie, care recent a terminat înregistrările pentru CD-ul cu „Integrala live a operelor pentru pian solo ale lui Robert Schumann “. Albumul a avut ecouri extraordinare în Franţa.

Marţi, 9 ianuarie, de la ora 12.00, la Ateneul Român, în sala Protocol, va avea loc o conferinţă de presă, în care va fi anunţată deschiderea anului aniversar al Filarmonicii „George Enescu“-150, care sărbătoreşte, în 2018, 150 de ani de la înfiinţare. Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu“, va vorbi despre programul Filarmonicii în primul trimestru din anul 2018.

Filarmonica „George Enescu“ va fi decorată cu Ordinul „Meritul Cultural“, cu ocazia Zilei de 15 ianuarie 2018 – Ziua Culturii Naţionale, care va fi sărbătorită la Ateneul Român, printr-un concert condus de maestrul Horia Andreescu.