Deschiderea evaluării OCDE pentru inițierea intrării României în era economiei digitale

Getting your Trinity Audio player ready...

Luni, 15 ianuarie, Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a dat startul primei sesiuni de lucru a misiunii de evaluare a experților Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) în domeniul economiei digitale în România, eveniment ce se va desfășura în perioada 15-19 ianuarie 2024.

„Aderea la OCDE constituie un proiect de țară semnificativ pentru România. Analiștii OCDE vor evalua în ce măsură economia digitală națională respectă standardele impuse de organizația care reprezintă cele mai avansate economii ale lumii. Aderarea României la OCDE poate aduce un nou salt societal, urmând aderării țării noastre la NATO și Uniunea Europeană”, a subliniat Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) îndeplinește rolul de punct instituțional național de contact pentru capitolul Politica în domeniul Economiei Digitale al OCDE și este coordonatorul activităților României în acest sector. Acest lucru se realizează în colaborare cu 37 de instituții publice centrale care operează în domeniile relevante pentru economia digitală.

MCID coordonează la nivel național cercetarea, inovația, conectivitatea și digitalizarea, aceste domenii având un rol important în stimularea productivității și în promovarea dezvoltării economice. Aceste eforturi facilitează tranziția către o economie digitală, fundamentată pe cunoaștere.