Deţinuţi din cinci penitenciare din ţară vor deveni actori, timp de două zile, la Teatrul Nottara

Între 22 şi 23 noiembrie, la Teatrul Nottara, va avea loc Festivalul Multiart pentru deţinuţi- Dana Cenuşă- Descătuşare prin cultură, organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi Teatrul Nottara.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate cu această ocazie, Ioana Morar- şefa Direcţiei de Reintegrare Socială din cadrul ANP şi Marinela Ţepuş – directoare a teatrului, au explicat ce înseamnă acest festival pentru societate.

Ajuns la cea de-a noua ediţie, Festivalul Multiart aduce pe scena Teatrului Nottara spectacole în care protagonişti sunt deţinuţi din cinci penitenciare din ţară: Botoşani, Bucureşti- Jilava, Bucureşti- Rahova, Craiova şi Galaţi.

Marinela Ţepuş, directoarea Teatrului Nottara, a explicat că unii dintre deţinuţii implicaţi în festival sunt de asemenea, şi „cei mai conştiincioşi muncitori care au trecut prin acest teatru”. Echipa teatrului Nottara, a mai punctat aceasta, au fost atât de conştiincioşi şi prietenoşi încât au ajuns să fie consideraţi colegii celor din teatru.

Este vorba de a vedea şi a simţi că aceşti oameni sunt alături de noi şi nu trebuie nicidecum marginalizaţi. Este posibil ca fiecare dintre spectatori să perceapă deţinutul, condamnatul şi din punctul de vedere al unui potenţial pozitiv pe care, cu siguranţ, fiecare dintre aceşti oameni îl prezintă….”

Intrarea la spectacole este liberă.

Mai multe detalii pe: http://www.festinpebulevard.ro/