Dezvoltatorii imobiliari își fac lege în Parlament

Modificările nocive la Legea spațiilor verzi, care permit betonarea spațiilor verzi retrocedate, vor intra la vot, miercuri, în plenul Camerei Deputaților. Acestea au fost puse ieri, pe șest, pe ordinea de zi a Comisiei de Mediu de la Camera Deputaților și votate de deputații PNL-PSD. 44 de ONG-uri și grupuri civice cer parlamentarilor, într-o scrisoare deschisă, să nu aprobe proiectul de lege. Asociația Ecocivica a anunțat că va organiza un protest în fața Parlamentului, în Parcul Izvor, începând cu ora 9.00.

„Semnatarii acestei scrisori deschise, reprezentând o parte a societății civile implicata direct in salvarea spatiilor verzi, solicităm liderilor de grup și președinților comisiilor raportoare să nu adopte PL-x nr. 668/2018 „Proiect de Lege privind modificarea Legii 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor”.

Motivăm această solicitare prin faptul că forma actuală a proiectului de Lege (PL) are mai multe neclarități, lacune și probleme juridice. Considerăm că prin anumite amendamente si Anexa 6 suprafața de spațiu verde va scădea cu 20% pentru mai multe categorii iar spatiile verzi particulare vor fi construite in totalitate. De asemenea, locurile de joaca pentru copiii nu mai figureaza ca spatii verzi”, se arată în scrisoarea deschisă.