Dirijorul Cristian Mandeal și violonistul Răzvan Stoica vor evolua împreună

Mandeal-Stoica

Concertul Orchestrei Naționale Radio programat vineri, 6 octombrie, de la ora 19.00, anunță o întâlnire muzicală de excepție la Sala Radio: dirijorul Cristian Mandeal și violonistul Răzvan Stoica vor evolua împreună pe aceeși scenă, într-un concert al cărui program se prefigurează la fel de incitant ca numele protagoniștilor de pe afiș!

Corul Academic Radio, condus de Ciprian Țuțu, completează impresionanta distribuție a concertului, care va debuta pe ritmurile uverturii din opera Coțofana hoață, de G. Rossini. Va urma Concertul nr. 1 în re major pentru vioară și orchestră, op. 6, de N. Paganini, care îl va avea ca solist pe violonistul Răzvan Stoica. Seara se va încheia pe acorduri de Ravel, cu Suitele I și II din lucrarea Daphnis și Chloé.

Cu sute de concerte dirijate în peste 35 de țări de pe 4 continente, Cristian Mandeal și-a cucerit o excelentă reputație națională și internațională, atât datorită performanțelor sale muzicale, cât și implicării sale recente în evoluția Orchestrei Române de Tineret, pe care a reușit să o transforme într-un veritabil brand național.

Câștigător a peste 24 de concursuri internaționale prestigioase, între care cunoscutul Talent Prize din Bratislava, în 2013, Răzvan Stoica este astăzi unul dintre cei mai bine cotați violoniști români. A fost numit Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani. Formează, alături de pianista Andreea Stoica, sora sa, Duo Stoica și pot fi ascultați frecvent în concerte la Gewandhaus, Leipzig, Concertgebouw, Amsterdam, Berlin Konzerthaus și la Musikverein, Viena, dar și în SUA, Japonia și în Europa Centrală și de Est.