Dirijorul Philippe Jordan, numit director muzical al Operei de Stat din Viena din 2020

Dirijorul elveţian Philippe Jordan, actualul director muzical al Operei Naţionale din Paris, va ocupa postul de director muzical al Operei de Stat din Viena, una dintre cele mai prestigioase funcţii din domeniul muzicii clasice, a anunţat luni instituţia din Austria, citată de AFP.

El va forma un duo cu directorul general al Operei de Stat din Viena, austriacul Bogdan Roscic, care va ocupa la rândul său funcţia odată cu Jordan.

Nominalizarea lui Roscic, 52 de ani, actualul preşedinte al marcii Sony Classical, a fost anunţată în urmă cu câteva luni. Francezul Dominique Meyer, în vârstă de 61 de ani, care conduce în prezent instituţia pentru al doilea mandat consecutiv care se va încheia în 2020.

Considerată una dintre cele mai importante opere din lume, care a fost condusă în istoria ei de Gustav Mahler, Richard Strauss şi Herbert von Karajan, Opera de Stat programează în fiecare stagiune 60 de opere şi balete diferite, în 350 de reprezentaţii. În stagiunea 2015-2016, Opera de Stat a avut 610.461 de spectatori.

Românul Ioan Holender a fost director al Operei de Stat din Viena între 1 aprilie 1992 şi 30 august 2010, fiind director al celebrei instituţii pentru cea mai lungă perioadă din istoria operei vieneze.