DNA deschide investigația pentru licitația suspectă de 27 de milioane de euro din Sectorul 3

Getting your Trinity Audio player ready...

Contractul atribuit firmei asociate cu fosta soție a primarului și apropiata premierului Marcel Ciolacu intră sub lupa DNA.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a inițiat o investigație penală legată de procesul de licitație controversat pentru un contract de 27 de milioane de euro în Sectorul 3, condus de Robert Negoiță. Acest contract a fost acordat unei companii din cercul apropiat al Sorinei Docuz, fosta soție a edilului și o figură apropiată de premierul Marcel Ciolacu.

În urma unor dezvăluiri ale G4Media.ro, a fost scos la iveală că contractul pentru servicii de catering destinat elevilor din Sectorul 3 era pe cale să fie semnat cu firma Gab Pavolux SRL, o entitate cu activitate economică inexistentă între anii 2014 și 2021, dar legată de persoane influente din politică. Asocierile dintre această firmă și familii apropiate actualului primar și președintelui PSD, Marcel Ciolacu, au ridicat semne de întrebare cu privire la corectitudinea și legalitatea licitației.

Marius Voineag, procurorul șef al DNA, a confirmat că dosarul a fost deschis la începutul anului, pe baza autosesizării din relatările presei, similar cu cazul vaccinurilor. Investigatia DNA aduce în prim-plan întrebări serioase privind transparența și integritatea proceselor de achiziții publice, în contextul în care legăturile politice par să influențeze atribuirea contractelor.