DOGE-1: SpaceX va accepta dogecoini pentru a finanța o misiune către Lună programată pentru anul viitor

Compania aerospațială SpaceX a lui Elon Musk va lansa misiunea „DOGE-1” către Lună în primul trimestru al anului viitor și va accepta dogecoin ca metodă de plată a încărcăturii, relatează CNBC.

Geometric Energy Corporation a anunțat duminică misiunea finanțată cu ajutorul criptomonedei create ca glumă în 2013 într-un email remis presei fără a dezvălui însă costurile totale ale acesteia.

DOGE-1 va transporta un satelit de 40 de kilograme la bordul unei rachete Falcon 9 a SpaceX, Geometric anunțând că acesta „va obține informații spațiale de pe Lună cu ajutorul unor senzori inteligenți și a camerelor de la bord care vor fi integrate cu sistemele de comunicare și computaționale”.

Musk a părut să dezvăluie informația într-o postare de 1 aprilie: „SpaceX va pune la propriu un Dogecoin chiar pe Lună”, a scris acesta.

Anunțul misiunii DOGE-1 vine după ce Musk, autoproclamatul „Dogefather” (naș al dogecoin), a apărut duminică în emisiunea Saturday Live în care a făcut mai multe glume despre criptomonedă care au dus la scăderea prețului său cu 30%.

Pentru SpaceX anunțul a venit la o zi după ce compania a stabilit un nou record, compania aerospațială fondată de Musk reușind să aterizeze cu succes pentru a 10-a oară o rachetă reutilizabilă Falcon 9 folosită pentru a lansa un nou lot de sateliți pentru rețeaua Starlink.

Musk a descris racheta ca fiind „proiectată să facă 10 zboruri sau mai multe fără recondiționări între zboruri”.

„Credem că propulsoarele [Falcon 9] sunt capabile de cel puțin 100 de zboruri înainte să fie retrase. Poate și mai multe”, a mai afirmat acesta.