Doi români în etapa a II-a a Concursului Arthur Rubinstein

Pianiştii Florian Mitrea și Daniel Petrică Ciobanu se numără printre cei 16 concurenţi admişi în a doua etapă a Concursului Internaţional "Arthur Rubinstein" de la Tel Aviv, ajuns la a 18-a ediţie în 2017.

Competiţia a debutat în 25 aprilie, aducând în faţa juriului 30 de concurenţi. În etapa secundă, cei 16 tineri interpreţi urmează să susţină câte un recital cu o durată de aproximativ 50 – 60 de minute.

Absolvent al Academiei Regale de Muzică din Londra, Florian Mitrea este laureatul Concursurilor Internaţionale Hamamatsu din Japonia şi Santa Cecilia din Portugalia.

Daniel Petrică Ciobanu, născut în anul 1991 la Piatra Neamț, a studiat la Conservatorul Regal din Scoția şi se specializează în prezent la Universitatea de Arte din Berlin. Recent, Daniel Petrică Ciobanu a câştigat Premiul I la ediția a V-a a Concursului Internațional de Pian de la Rio de Janeiro; şi tot premiul I la competiţia Unisa de la Pretoria, în Africa de Sud.

Din juriul actualei ediţii a Concursului "Arthur Rubinstein" de la Tel Aviv fac parte Arie Vardi, Josef Bardanashvili, Michel Béroff, Peter Donohoe, Ian Hobson, Eliso Virsaladze şi Menahem Pressler.