Dorin Cioabă acuză autoritățile locale de sabotaj: ”Nu au trecut pe buletin asul de treflă”

După ce nu a obținut decât 80 de voturi pentru Primăria Sibiu, în urma alegerilor locale de duminică, Dorin Cioabă spune că a fost sabotat, transmite Turnul Sfatului.

”Mi-au contestat candidatura de două ori, în loc să-mi fac campanie electorală, eu am stat numai pe la Tribunal. Două contestații mi-au făcut cei de la Biroul Electoral Județean. Le-am câștigat pe amândouă, după care nu mi-au trecut însemnul electoral pe buletinele de vot. Nu au trecut pur și simplu, eu nu am avut semn electoral. Deși este înregistrat la nivel național, asul de treflă, simbolul nostru, nu a fost trecut la Sibiu. Doar avem dovada, avem fotografii ale buletinului. Acum, marea majoritate a oamenilor noștri nu știu carte și caută semnul. Nu au găsit semnul”, explică situația Dorin Cioabă.

Biroul Electoral Municipal spune însă că Dorin Cioabă nu a avut consimțământul Asociației Partida Romilor Pro Europa, de a candida la alegerile locale, pe listele lor și, implicit, pentru a folosi simbolul lor, ”asul de treflă”, pe buletinul de vot. ”Dânsul avea susținerea Partidei Romilor Pro Europa, care este altceva cu Asociația Partida Romilor Pro Europa, organizație care este o asociație parlamentară și are acest simbol electoral”, a explicat Adelaida Fulea pentru Turnul Sfatului.

Cioabă spune că nu vrea să ceară anularea alegerilor, pentru că a fost dezavantajat, ci doar să se facă cunoscut numele vinovaților pentru toată această situație. ”Nu știu de ce s-a întâmplat toată treaba asta, cine, ce a avut cu noi. Ce interes? Doar nu aveam eu șanse reale de a ajunge primar. Eu am vrut să candidez, așa, ca să fim și noi în rândul partidelor care candidează, dar BEJ-ul încă de la început a fost împotrivă și acum nu ne-au trecut semnul”, a mai spus Cioabă.