Dosar penal la DNA legat de containerele în care stau pacienții cu Covid la Spitalul județean din Sibiu

DNA a deschis un dosar penal legat de cumpărarea containerele pentru pacienți Covid amenajate la Spitalul județean Sibiu și care au costat 6 milioane de lei, a anunțat luni noul director al unității sanitare.

Procurorii DNA au cerut documente de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul militar al spitalului sibian, lt. col. Constantin-Marinel Vlase.

Sibiul este județul cu cea mai mare rată de infectare cu Covid-19, iar capitala județului este carantinată. Pacienții infectați cu Covid-19 au așteptat sub cerul liber consultațiile la Spitalul județean din Sibiu în lunile septembrie și octombrie, până la montatea containerelor.

„Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări ‘Amplasare provizorie şi reversibilă – construcţii modulare spital’ precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate”, a explicat directorul SCJU Sibiu, citat de Agerpres.

În luna octombrie, Spitalul județean din Sibiu Sibiu anunţa că a cheltuit peste şase milioane de lei pentru aceste containere în care sunt saloane pentru pacienţi, fonduri date de Consiliul Judeţean.

Proiectul viza realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de mp.

Reamintim că fosta șefă a spitalului, Lilian Coldea, a demisionat săptămâna trecută după presiunile publice ale guvernului, iar locul său a fost luat de un comandat militar.