Două partituri originale de Gustav Holst au fost descoperite în Noua Zeelandă

Două partituri originale ale compozitorului britanic Gustav Holst (1874-1934) au fost descoperite într-o bibliotecă din Noua Zeelandă, după mai bine de un secol de când au fost scrise, informează The Guardian.

Cântece folk din Somerset” (Folk Songs from Somerset) şi „Două cântece fără cuvinte” (Two Songs Without Words) au fost scrise în 1906 şi au fost redescoperite în biblioteca Bay of Plenty Symphonia.

Încă nu se ştie cum au ajuns cele două compoziţii în Noua Zeelandă, dar unul dintre muzicienii care s-au ocupat de ea, Bronya Dean, a declarat că sunt într-o condiţie excelentă, cu semne minime de deteriorare. Dean a fost cea care a autentificat partiturile comparând scrisul, adresa şi semnătura lui Holst cu surse de pe internet, confirmarea venind din partea Arhivei Holst din Marea Britanie, după cum scrie The Guardian. Conform Bay of Plenty Symphonia, cele două compoziţii au fost interpretate ultima dată în 1906, sub bagheta lui Holst.

După acest concert, compozitorul a revizuit partitura şi a transformat-o într-o compoziţie nouă, ”A Somerset Rhapsody”, care a fost publicată în 1907 şi care continuă să fie şi astăzi interpretată. Partitura originală "Cântece folk din Somerset” (Folk Songs from Somerset) nu a fost niciodată publicată şi nu a mai fost auzită de peste un secol.

Directorul muzical al Bay of Plenty Symphonia, Justus Rozemond, a declarat că atunci când a văzut pentru prima oară partiturile, acum câţiva ani, în timp ce curăţa arhiva împreună cu bibliotecara Gloria Pheasant, a fost sceptic. „Semnele erau acolo, cum ar fi faptul că scrisul se potrivea, că adresa de pe prima pagină era aceeaşi, dar tot nu credeam. Viaţa de învaţă să fii sceptic dacă lucrurile arată prea bine ca să fie adevărat”, a spus Rozemond pentru The Guardian.