Drama „First Man”, cu Ryan Gosling în rol principal, va deschide Festivalul de Film de la Veneţia

Lungmetrajul „First Man”, de Damien Chazelle, cu Ryan Gosling în rolul principal, va deschide cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, care va avea loc în perioada 29 august – 8 septembrie, potrivit variety.com.

Acesta este al doilea film regizat de Chazelle care va deschide Mostra veneţiană, după „La La Land” (2016), nominalizat ulterior la un număr record de 14 premii Oscar. Acest record de nominalizări a fost stabilit anterior doar de două filme, „Totul despre Eva” (1951) şi „Titanic” (1998).

O producţie Universal Pictures, „First Man” îl prezintă pe Ryan Gosling în rolul astronautului Neil Armstrong, în perioada care a culminat cu misiunea de aselenizare, în 1969. În film mai joacă actriţa Claire Foy, în rolul soţiei lui Armstrong.

Organizatorii festivalului au mai anunţat anterior că cineastul mexican Guillermo del Toro, câştigătorul premiului Leul de Aur la Mostra 2017, cu filmul „Forma apei/ The Shape of Water”, va prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a evenimentului.