E-factura e un fel de „e-încurcătura” pentru contribuabilul român

Getting your Trinity Audio player ready...

Site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din România continuă să afișeze mesaje de întreținere („mentenanță”) frecvente, provocând disperare în rândul contribuabililor care au nevoie să utilizeze platforma pentru tranzacții fiscale, cum ar fi emiterea și gestionarea facturilor. Această situație afectează grav capacitatea contribuabililor de a îndeplini obligațiile fiscale în timp util și eficient.

Problemele tehnice repetate ale site-ului ANAF au devenit o sursă majoră de frustrare pentru utilizatori, în special pentru cei care depind de accesul la serviciile online pentru gestionarea afacerilor și respectarea termenelor fiscale. Întreruperile frecvente ale serviciului și lipsa de comunicare clară din partea autorităților fiscale amplifică dificultățile întâmpinate de utilizatori.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a dat asigurări în mai multe rânduri că problemele vor fi rezolvate, dar situația de fapt indică nevoia urgentă a ANAF de a îmbunătăți infrastructura IT și de a asigura o funcționare stabilă și fiabilă a platformei sale online. Contribuabilii, deja confruntați cu complexitățile sistemului fiscal, cer soluții rapide și eficiente pentru a evita întârzierile și posibilele penalități pentru neconformitate.