E.ON urmărește instalarea a încă 397.000 de contoare inteligente

E.ON are ca țintă pentru perioada 2019 – 2028 montarea a circa 397.000 de contoare, valoarea investiţiilor fiind de circa 126 milioane de lei. În ultimii ani au fost instalate la consumatori, prin programe de investiţii succesive în valoare de aproximativ 130 de milioane de lei, circa 320.000 de contoare inteligente. 

Anul acesta se împlinesc 15 ani de când E.ON a intrat pe piața din România prin preluarea fostelor distribuţii de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice, Distrigaz Nord și Electrica Moldova. Provocarea majoră a acestor ani a fost trecerea de la statutul de furnizor tradițional de energie electrică și gaze naturale la cel de companie de soluții energetice orientată spre inovare și digitalizare.

Portofoliul de produse şi servicii pentru companii și municipalități include, de exemplu, soluţii de producere a energiei electrice descentralizată de înaltă eficienţă, precum cogenerare, trigenerare sau sisteme fotovoltaice, soluţii de eficienţă energetică prin iluminat inteligent, bazat pe tehnologia LED. Pentru clienții rezidențiali am dezvoltat soluții integrate pentru încălzirea locuinței, de aer condiționat, de asistență tehnică și mobilitate electrică.

În plus, E.ON a intrat pe piața de e-mobility și este acum și în România un furnizor de solutii de mobilitate pentru toate categoriile de clienții. În cadrul proiectului NEXT-E, finanțat din fonduri europene, avem 16 staţii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice funcţionale dintre cele 19 care ne revin. Suntem implicați, totodată, în dezvoltarea infrastructurii de mobilitate electrică din România prin programul nostru, E.ON Drive, pe care l-am lansat încă de acum doi ani. În total, 48 de stații sunt deja operaționale.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 14,5 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 316.000.