Elevii cu Covid-19 pot susţine Evaluarea Națională și BAC-ul izolaţi

Elevii care sunt diagnosticaţi cu Covid-19 pot susţine examenele de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, a declarat duminică seară, la Digi24, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

„Aceştia (n.r. copii diagnosticaţi cu Covid-19) pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”, a spus Monica Anisie, potrivit Agerpres.

Întrebată ce se întâmplă cu copiii ai căror părinţi se află în grupă de risc, se află în izolare sau în carantină, Anisie a spus că se va sfătui cu ministrul Sănătăţii în acest sens.

„Mă voi sfătui în acest sens cu ministrul Sănătăţii şi voi prevedea această situaţie în Ordinul comun”, a precizat ministrul Educaţiei.

 
Anisie: Evaluarea naţională începe pe 15, iar Bacalaureatul pe 22 iunie
 

Examenul de Evaluare naţională va începe pe 15 iunie, iar cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie, a amintit ministrul Educaţiei, Monica Anisie, potrivit Agerpres.

„Decizia este deja luată, şi anume că examenul de Evaluare naţională începe pe data de 15 iunie şi cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie. Noutatea pe care o avem o avem la examenele de certificare a competenţelor profesionale (…). Este vorba de certificarea competenţelor pentru nivelul 3, 4 şi 5, conform cadrului naţional al calificărilor. Pentru învăţământul vocaţional, profesional şi profesional dual, precum şi cele din învăţământul postliceal, vor fi realizate acest examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competenţelor”, a spus Monica Anisie