Elon Musk și-a cumpărat bilet de 250.000 de dolari pe naveta lui Richard Branson

Miliardarul britanic Richard Branson a vândut bilete de 80 de milioane de dolari pentru naveta pe care a inaugurat-o prin zborul de duminică. Și asta nu e totul. Potrivit publicației Wall Street Journal, unul dintre clienți este alt miliardar pasionat de cosmos, nimeni altul decât Elon Musk. Jurnaliștii americani nu știu pentru ce perioadă a rezervat Elon Musk biletul.

Un bilet la Virgin Galactic pentru cursă costă 250 de mii de dolari.

Spre deosebire de Richard Branson și Jeff Bezos care s-au concentrat pe călătoriile suborbitale cu scop comercial, Elon Musk s-a concentrat pe misiuni cu bătaie mult mai lungă. El trimite deja oameni pe Stația Spațială Internațională și pentru viitor țintește planeta Marte.

Zborul a cărui pregătire a durat 17 ani a decolat cu succes duminică și l-a dus pe miliardarul Richard Branson din deșertul New Mexico până la marginea spațiului. A fost o călătorie istorică, iar mizele ei, dincolo de progresul tehnologic, sunt deopotrivă economice. Se dă startul, astfel, turismului spațial. Opt oameni au luat parte la această misiune pe care întreaga omenire a putut-o urmări în direct.

Avionul Unity a aterizat cu succes înapoi pe Pământ, după ce miliardarul a văzut Pământul pentru câteva minute de la limita spațiului.

Printre colegii de zbor ai luiRichard Branson s-au numărat Beth Moses, astronaut instructor-șef  la Virgin Galactic, Colin Bennett, inginerul-șef de operațiuni al Virgin Galactic, și Sirisha Bandla, vicepreședintele pentru afaceri guvernamentale și operațiuni de cercetare al companiei.

VSS Unity este pilotat deDave Mackay și Michael Masucciiar C.J. Sturckow și Kelly Latimer vor pilota avionul purtător VMS Eve.