Emanuel Ungureanu (USR) a sesizat ANI cu privire la averea Șefului DNA, Marius Voineag

Getting your Trinity Audio player ready...

Deputatul Uniunii Salvați România (USR), Emanuel Ungureanu, a inițiat o demers oficial la Agenția Națională de Integritate (ANI), luni, solicitând verificarea declarațiilor de avere ale procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Marius Voineag. Ungureanu își exprimă îngrijorările cu privire la potențiale nereguli în declarația de avere a lui Voineag, subliniind că acesta a raportat primirea de daruri în valoare de aproximativ 500.000 de lei (100.000 de euro) cu ocazia unei petreceri de botez.

În sesizarea sa, Ungureanu ridică întrebări cu privire la sursa acestor daruri semnificative, sugerând că ele ar putea masca o posibilă „taxă de protecție”. Deputatul USR subliniază că, având în vedere poziția lui Voineag, este esențial ca sursa acestor sume de bani să fie clarificată, pentru a asigura integritatea și moralitatea pe care trebuie să le demonstreze în calitate de șef al DNA.

Mai mult, Ungureanu face referire la o decizie controversată a lui Voineag de a clasifica un dosar de corupție implicând doi generali ai Serviciului Român de Informații (SRI), suspectați de falsificarea unor achiziții în timpul pandemiei, fapt ce adaugă un strat de suspiciune asupra activității procurorului-șef.

Ungureanu compară, de asemenea, stilul de viață opulent al lui Voineag, evidențiat prin purtarea de ceasuri scumpe, cu cel al altor figuri publice, ridicând semne de întrebare asupra compatibilității acestui stil de viață cu veniturile oficiale ale unui bugetar. Acest context adaugă la suspiciunile legate de potențialele acoperiri ale unor „pești mari” din cadrul SRI, sugerând că invitații la petrecerea de botez ar putea include figuri controversate.

Solicitarea deputatului USR către ANI vizează o investigație rapidă și temeinică a acestor acuzații, în vederea clarificării surselor de venit ale lui Voineag și asigurarea conformității cu standardele de integritate necesare în exercitarea unei funcții atât de importante.