Episcopul Giurgiului: Incendiile din spitale, o făcătură ca să promoveze spitalele private

Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, le-a spus enoriașilor, la slujbă, că incendiile izbucnite în ultimul an la spitale COVID ar fi fost o făcătură, puse intenționat pentru ca pacienții să opteze pentru spitalele private, și i-a îndemnat pe oameni să nu se vacccineze, pentru că vaccinurile ar fi expirate. De asemenea, el a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis și a actualei clase politice: „Numai minciuni și poporul trăiește în frig și în foame mai rău ca în perioada comunistă.

La finalul slujbei de Sfânta Parascheva, episcopul Giurgiului s-a lansat într-un atac dur la adresa clasei politice și a președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a criticat că nu a mers la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului.

„Cei care conduc țara sunt oameni de nimic, nu au credință”
  • „Politicienii au venit ca pe covorul roșu să fie văzuți, să facă fotografii. Iar președintele țării nu a fost prezent.
  • Președintele țării care nu face nimic pentru țară și care dezbină a venit la Comana, s-a plimbat prin pădure cu bicicleta, dar nu a intrat la sfânta mănăstire, unde este înmormântat Vlad țepeș Voievod (…) Nu-i interesează Biserica (…) Sfidare peste sfidare (…) Oameni corupți, nu au făcut nimic pentru țară”.
  • El a continuat spunând că actualii politicieni nu au o strategie care să protejeze țara, iar cei care ne conduc sunt oameni de nimic: Uitați cum se duce țara la vale și cum se scumpesc toate. Pentru că cei care conduc țara sunt oameni de nimic, nu au credință. (…) Pe ăștia nu îi îngăduie Sfânta Parascheva să vină pentru că sunt mincinoși”, le-a spus PS Ambrozie enoriașilor.
Episcopul Giurgiului a mai spus că singura care mai face ceva pentru oameni este Biserica:
  • „Când și-o lua Dumnezeu mâna de pe ăștia care chinuie țara, toți vor sfârsi și o să se găsească vreun procuror care să îi ia și să vadă cum au făcut pentru străini, pentru corporații, pentru că pentru popor nu au făcut nimic. Numai minciuni și poporul trăiește în frig și în foame mai rău ca în perioada comunistă. Au sărăcit țara și noi trebuie să tăcem(…)”.