Ester Peony – Câştigătoarea Selecţiei Naţionale Eurovision

Câştigătoarea Selecţiei Naţionale Eurovision, Ester Peony, spune că încearcă să îmbine stilul său cu aspecte care îi plac la artiştii preferaţi şi mărturiseşte că nu are temeri legate de concursul cântecului european, care va avea loc în mai la Tel Aviv.

Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019 cu piesa „On a Sunday”, ea fiind aleasă în urma competiţiei naţionale ce a avut loc duminică la Sala Polivalentă.

Sincer, n-are de ce să-mi fie teamă, pentru că ştiu că până în mai o să am foarte mult timp de pregătire şi chiar îmi doresc să îmi reprezint ţara cu mândrie şi sigur o să câştigăm„.

Totodată, cântăreaţa a dezvăluit ce a motivat-o în show-ul Selecţiei Naţionale de duminică. „Cel mai mult m-a motivat … M-am rugat la Dumnezeu şi ştiu că de sus porneşte totul şi fiecare are un drum, un destin şi îi mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus ea, adăugând că a găsit sprijin în echipa şi fanii săi, aflaţi la spectacolul de la Sala Polivalentă.

Artistul Eurovision preferat al reprezentantei României este câştigătoarea din 2012 a concursului, Loreen.

Am ascultat foarte mult cum cântă, cum interpretează şi am încercat să combin cumva stilul meu şi să iau de la fiecare artist care îmi place câte ceva, să se formeze ceva frumos„, a mai spus Ester Peony.

Totodată, aceasta a vorbit cu jurnaliştii, după primirea trofeului Eurovision România, despre cum a compus piesa câştigătoare.

„Piesa am produs-o în studio cu producătorul meu, doar eu cu el. Totul a pornit de la nişte acorduri de chitară. Am chemat-o şi pe prietena mea cea mai bună, Ioana, care a scris versurile şi de la ea a pornit ‘On a Sunday'”, a povestit aceasta.

 

Cântecul este compus de Ester Alexandra Creţu şi Alexandru Şerbu, pe versurile Ioanei Victoria Badea.

Ester Peony s-a clasat pe primul loc în urma Selecţiei Naţionale, cu 65 de puncte, urmată fiind de Laura Bretan, cu „Dear Father” (60 de puncte), şi Bella Santiago, cu „Army of Love” (58 de puncte). Clasamentul a fost realizat în baza votului a şase juraţi şi a televotului. Votul publicului a avut ponderea votului unui jurat.

Ester Alexandra Creţu (Ester Peony) şi-a descoperit pasiunea pentru muzică în copilărie, la Montreal, Canada, potrivit site-ului oficial Eurovision.

În 2014, a devenit cunoscută pentru modul în care cânta coveruri ale unor piese faimoase şi a semnat cu o casă de discuri românească. Un an mai târziu, a debutat cu single-ul „Sub aripa ta”, alături de Vescan. În prezent, ea lucrează la primul album, mai arată eurovision.tv.

Eurovision 2019 are loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.