Eva Garet – câştigătoarea Concursului ‘Drumul spre celebritate’

Duminică, 2 aprilie 2017, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia a avut loc Gala Concursului "Drumul spre celebritate" ediția a VIII-a.

Din juriu au făcut parte nume importante ale muzicii românești: prof. univ. dr. Vlad Dimulescu, Monica Isăcescu – realizator Radio România Muzical şi iniţiatoarea proiectelor "Zilele Lipatti" şi Sebastian Gheorghiu – director ExcesMusic,

Trofeul "Dinu Lipatti", oferit de colegii noştri Monica Isăcescu şi Ştefan Costache, a fost cucerit de Eva Garet, un copil minune, care "în ciuda vârstei de doar 10 ani, s-a dovedit a fi o pianistă extrem de matură, de profundă și de valoroasă", este notat în comunicatul emis de organizatori.

Eva Garet are 10 ani, este elevă a Colegiului Național de Muzică "George Enescu", unde studiază cu profesoara Mihaela Zamfirescu. Până acum a câștigat: Trofeul "Lira de aur" – Suceava 2016, premii I la concursurile: "Pro Piano", "Milennium Piano", "Ada Ulubeanu", "Victor Giuleanu", "Tinere talente", la Olimpiadele Naționale de Muzică, Premiul al II-lea la Jeunesses International Music Competition – 2016. De asemenea a susţinut recitaluri în Piaţa Festivalului "George Enescu", la Centrul de cultură Arcuş, în cadrul stagiunii Fundaţiei "Remember Enescu" şi la invitaţia Fundaţiei "Milennium Piano".