Facebook elimină anunțurile de campanie ale lui Trump

Compania Facebook a declarat, joi, că a luat măsuri împotriva anunțurilor difuzate de campania pentru realegerea președintelui Trump pentru încălcarea politicilor sale împotriva promovării urii. Anunțurile, care au atacat ceea ce a descris campania Trump drept „MOBS periculos al grupurilor de extremă stânga”, au prezentat un triunghi cu susul în jos.
Liga anti-defăimare a declarat joi, că triunghiul „este practic identic cu cel folosit de regimul nazist pentru clasificarea prizonierilor politici în lagărele de concentrare”.

„Am eliminat aceste postări și reclame pentru încălcarea politicii noastre împotriva urârii organizate. Politica noastră interzice utilizarea simbolului folosit pentru a identifica prizonierii politici fără un context în care se condamnă sau se discută simbolul”, a declarat pentru CNN Business Andy Stone, un purtător de cuvânt al Facebook.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost criticat luna trecută pentru că nu a luat măsuri cu privire la o postare a lui Trump care spunea că „jafurile” duc la „împușcare”, pe fondul tulburărilor rasiale din întreaga țară. Twitter (TWTR) a semnalat aceeași postare a lui Trump pe platforma sa ca fiind o glorificare a violenței.