Fără mască în parcuri și Centrul Vechi

Purtarea măștii în aer liber va fi obligatorie în cazul staționării într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, a hotărât, sâmbătă, Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti. Totodată, în cazul altor zone aglomerate, prefectul Capitalei a spus că va fi o monitorizare de o săptămână, asta după ce Alin Stoica a spus anterior că se ia în calcul dacă obligativitatea purtării măștii de protecție va fi impusă în Capitală și în parcuri și în Centrul Vechi.

 
„În principiu am stabilit că în jurul unităţilor şcolare unde există potenţial de aglomerare şi la venire, şi la plecare şi sunt copii, majoritatea fiind sub 16 ani, nu pot fi vaccinaţi, atunci este necesar să avem perimetru de 50 de metri în jurul şcolii, acolo va fi obligatorie purtarea măştii pentru cei care vor staţiona în acest perimetru”, a declarat prefectul Alin Stoica sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit News.ro.
 
Conform acestuia, poliţiştii vor putea aplica sancţiuni celor care nu respectă măsura. Prefectul a menţionat că măsura intră în vigoare „imediat”
 
Acesta a menţionat că pentru alte zone va exista o „perioadă de monitorizare de o săptămână”, în urma căreia forţele de ordine vor face „propuneri concrete” în baza cărora se vor putea lua alte măsuri, dacă va fi cazul.
 
„Acum, în momentul acesta, în afară de perimetrul şcolilor nu avem alte propuneri”, a precizat prefectul.
 
Anunțul prefectului vine după ce anterior ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, acesta a spus că se va analiza care ar fi zonele aglomerate din Capitală și deci unde se va impune purtarea măștii că se gândește la parcuri și Centrul Vechi.
 
”Suntem în discuții cu DSP, Poliția, ISU, pentru a le preciza într-o hotărâre. ne gândim la zonele pietonale. Știm că în Centrul Vechi se produce aglomerație, în parcuri se aglomerează în weekend, dar urmează să discutăm. Conform hotărârii, pe zonele cu potențial de aglomerare, se introduce obligativitate, pentru agenții economici nu avem nimic de modificat față de Hotărâre”, a detaliat Stoica, care a subliniat că aplicabilitatea va fi imediată.