Festivalul George Enescu – actualitatea Festivalului – ediție specială

Amator la cea de-a 22 ediție a Festivalului

Vineri la ora 11:00 va fi difuzată prima din cele trei ediții speciale dedicate Festivalului George Enescu. Acest ciclu de emisiuni va fi realizat  în direct de doamna prof. dr. Irina Hasnaș.

În prima ediție a emisiunii, domnia sa va prezenta o paralelă între interpretările Rapsodiei nr. 1 în La Major op. 11 nr. 1  de George Enescu în viziunea pur româneasca a lui Sergiu Celibidache și viziunea lui Kristjan Järvi, pe care publicul bucureștean a putut sa o asculte în ediția din acest an a Festivalului.

De asemenea vom face o avancronică a invitaților care vor urca pe scenă în săptămâna a doua a ediției a XXII-a a Festivalului George Enescu. O atenție specială va fi acordirina-hasnasată concertului susținut marți 8 septembrie de LONDON SYMPHONY ORCHESTRA dirijată de Ion Marin.

Irina Hasnaș este compozitor, doctor în muzicologie, profesor universitar și reputat realizator de emisiuni muzicale. Mai multe despre domnia sa puteți afla accesând linkul http://irinahasnas.net/

Emisiunea va fi difuzată în premieră, în direct, vineri, 4 septembrie de la ora 11:00 și în reluare sâmbătă la ora 19:00, ora României.