Filmul „Câini” de Bogdan Mirică a fost elogiat în presa franceză

"O Europă nebună clocotește în acest debut foarte promițător", scrie publicația Le Figaro despre Filmul "Câini", de Bogdan Mirică.

Lansat în cinematografele din Franța pe 28 septembrie, la o săptămână după premiera din România, filmul "Câini", debutul regizorului Bogdan Mirică, este elogiat în marile publicații din Franța. Cotidienele franceze Le Figaro, Libération sau Nouvel Observateur, reviste precum Paris Match și Time Out și publicații online de cultură recomandă filmul ca una dintre cele mai importante lansări ale săptămânii.

Pentru a sublinia trăsăturile de western care au sedus presa franceză încă de la Cannes, distribuitorul BAC Films a păstrat pe afiș titlul în limba engleză, "Dogs", lângă imaginea lui Gheorghe Visu în postura unui șerif local. "Câini nu e nici mai mult nici mai puțin decât un western contemporan care transpune pe ecran arhetipuri comportamentale — un bărbat onest, bandiți, și, între cele două tabere, un șerif. Doar că aici nu e vorba de Arkansas sau de Texas, ci de o Românie profundă care face Bucureștiul să pară un Xanadu hedonist", scrie Libération, remarcând imaginea "superbă" a lui Andrei Butică și rolul "excelent" al actorului Gheorghe Visu.

"Un prim film percutant, în stilul capodoperei ''A fost odată în Anatolia'', a lui Nuri Bilge Ceylan", apreciază revista Challenges, amintind de Premiul criticii — FIPRESCI obținut la Cannes, în secțiunea Un Certain Regard.

''Câini'' rulează pe marile ecrane din România din 23 septembrie, având în distribuție actori precum Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec.