Florin Cîțu respinge flexibilizarea mandatului de negociere dat lui Nicolae Ciucă pentru negocieri cu PSD sau USR

Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat marți dimineață că nu a decis o flexibilizare a mandatului de negociere a premierului desemnat Nicolae Ciucă pentru ca acesta să creeze o eventuală majoritate parlamentară cu PSD ori USR. Cîțu a subliniat că singurul mandat pe care i l-a dat lui Ciucă este pentru formarea unui guvern minoritar PNL – UDMR.

Poziționarea lui Cîțu vine după discuția de luni seară de la Cotroceni, unde, potrivit surselor G4Media.ro, președintele Klaus Iohannis a cerut ca mandatul de negociere al lui Ciucă să fie unul mai flexibil, adică să poată negocia nu doar un guvern minoritar, ci și eventuale coaliții formale cu PSD sau USR.

”Avem mandat doar pentru guvern minoritar PNL – UDMR. Fac apel la președinții PSD și USR, să demonstreze că vor să fie responsabili. PNL a făcut un pas de flexibilizare, așteptăm de la PSD și USR. Singura soluție pe care o avem în acest moment e guvern minoritar PNL – UDMR. Dl Ciucă e membru PNL, pate fi mandatat doar de partid”, a spus marți Florin Cîțu la sosirea la sediul PNL din Aleea Modrogan.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit luni seară cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și conducerea PNL, au declarat surse liberale pentru G4Media.ro. Întâlnirea a avut loc după ce Nicolae Ciucă nu a găsit până acum susținere parlamentară pentru un guvern minoritar.