Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu lansează un apel către Guvern pentru susținerea artiștilor independenți

Într-o postare pe rețeaua Facebook, fostul ministrul al Culturii, Vlad Alexandrescu lansează un apel către Guvern pentru susținerea artiștilor independenți în condițiile suspendării activității în perioada stării de urgență.

“Artiștii independenți au rămas fără venit, activitatea lor s-a suspendat de pe-o zi pe alta prin măsurile prevăzute în ordonanța militară nr. 1.

În urma apelului meu de susținere, sectorul cultural independent s-a mobilizat și a redactat o petiție adresată Guvernului, semnată între timp peste 8.000 mii de cetățeni, pe care o puteți citi aici:

http://vlad-alexandrescu.ro/…/Memoriu-pentru-protecția-soc…

Cine dorește să semneze în continuare, o poate face aici:
https://secure.avaaz.org/…/guvernul_romaniei_protectie_so…/…

În calitate de fost ministru al Culturii și de senator în Comisia de Cultură a Senatului României, cer din nou Guvernului să ia măsuri urgente pentru susținerea artiștilor independenți.

Senatul Berlinului a decis un ajutor de 100 de milioane de euro (în 5.366 de granturi de câte 5.000 de euro) pentru artiștii independenți și micro-întreprinderile din sectorul cultural și încă 300 de milioane de euro în chip de împrumuturi pentru retail, hoteluri, restaurante și industriile culturale care au rămas fără activitate în perioada epidemiei.

Ministerul Culturii din Franța a luat de asemenea măsuri de sprijin pentru independenți:
https://www.culture.gouv.fr/…/Mesures-exceptionnelles-de-so…

Guvernul Orban trebuie să vină cu soluții și măsuri clare pentru salvarea culturii vii. Propunerile sunt formulate.

Depun azi petiția la Ministerul Culturii, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și la Primul-ministru, spre competentă soluționare.” – precizează fostul ministrul al Culturii, Vlad Alexandrescu.