Franța va organiza două concerte-test cu scopul de a realiza un model pentru desfășurarea acestor evenimente

Franța va organiza în a doua jumătate a lunii martie două concerte-test, la Paris și la Marsilia, cu scopul de a realiza un „model rezilient” pentru lumea spectacolului, în contextul pandemiei, a anunțat ministrul Culturii, Roselyne Bachelot, scrie Le Figaro.

Ministrul Culturii, Roselyn Bachelot, a anunțat, luni seara, că aceste „experimente” vor fi pentru concertele cu spectatori în picioare, astfel încât să fie stabilit un model care să permită redeschiderea locurilor pentru spectacole, în pofida pandemiei de COVID-19.

„Sunt foarte optimistă pentru festivalurile cu locuri pe scaune. (…) Pentru cele cu spectatori în picioare este mai complicat și din acest motiv voi realiza aceste experimente, care sunt destinate testării a ceea ce se întâmplă”, a declarat Roselyn Bachelot.

„Sub rezerva unei situații epidemiologice catastrofale” și dacă protocoalele vor fi validate, două concerte-test vor avea loc în a doua jumătate a lunii martie, unul cu o mie de persoane la Marsilia, cu spectatorii „așezați dar cu posibilitatea de a se ridica” de pe scaune. Un experiment desfășurat împreună cu Inserm, o instituție publică dedicată sănătății și cercetării. Toate persoanele vor fi testate înaintea concertului, însă cazurile pozitive „nu vor fi triate pentru că trebuie să ne punem în situația în care este un amestec”. Testele vor fi repetate după eveniment, pentru a constata dacă acesta a dat un nivel al infectărilor. Vor fi distribuite măști și dezinfectant.

La Paris, 5.000 de persoane vor participa la un experiment, un concert cu spectatorii în picioare, cu un grup test.