Funghi Forum Gourmet: un eveniment culinar unic la Sovata

Getting your Trinity Audio player ready...

În perioada 12-15 iulie, orașul-stațiune Sovata va găzdui un eveniment culinar deosebit sub genericul Funghi Forum Gourmet. Organizat de Asociația Conservation Funghi, evenimentul va oferi participanților oportunitatea de a degusta diverse tipuri de ciuperci gătite și asezonate după rețete variate și apetisante. Agenția de presă Rador, citând Radio Târgu Mureș, a anunțat detalii despre această inițiativă unică.

Funghi Forum Gourmet nu se va limita doar la degustări, ci va include și activități educative și gastronomice. Participanții vor avea ocazia să învețe despre diferitele specii de ciuperci prin ghidaje în teren, oferind o experiență interactivă și educativă. De asemenea, vor fi organizate workshop-uri de nutriție și dietetică, unde experții vor discuta despre beneficiile ciupercilor în alimentație și diverse moduri de preparare a acestora.

În fiecare seară, evenimentul va culmina cu o Cină Gourmet, un moment de rafinament culinar rezervat participanților care și-au achiziționat biletele online în prealabil. Cină Gourmet va oferi o selecție de preparate elaborate din ciuperci, prezentate într-un cadru elegant și intim, asigurând o experiență culinară de neuitat.

Reprezentanții Asociației Conservation Funghi au declarat că scopul principal al evenimentului este de a promova cunoașterea și aprecierea ciupercilor nu doar ca ingredient culinar, ci și ca element important al biodiversității. „Funghi Forum Gourmet este o ocazie de a aduce împreună pasionații de gastronomie și natură, de a învăța și de a savura preparate delicioase într-un cadru pitoresc și relaxant”, a declarat unul dintre organizatori.