Gabriela Firea o anunță oficial pe Viorica Dăncilă că se bagă în lupta pentru Cotroceni

Gabriela Firea a recunoscut joi, într-un interviu acordat Mediafax, că dorește să candideze la Președinția României, din partea PSD sau ca independent.

Întrebată ce va face în cazul în care Viorica Dăncilă va fi validată de partid drept candidat oficial al PSD, Firea a spus: ”Analizăm”. 

Întrebată în ce condiții s-ar băga în lupta pentru prezidențiale, primarul Capitalei a răspuns:  ”În condițiile în care aș fi considerată de colegii mei din PSD de către partenerul nostru ALDE și de către foștii noștri colegi de la Pro România cea mai buna soluție pt zona de centru stânga. Dacă ei printr-o analiză, nu de jocuri de culise, ci lucid asumat, vor face această analiza pentru a ne maximiza șansele, sunt și eu una dintre persoanele care poate fi analizată și să se ia decizia cea mai bună”.

”Tradiţional PSD se înscrie cu preşedintele partidului dar, tradițional, de 15 ani am pierdut. Daca tradiţia a fost nefastă poate schimbăm ceva. O spun fără patimă”, a spus Gabriela Firea, referindu-se la dorința Vioricăi Dăncilă de a candida la Președinția României, precizând că este dispusă în același timp să candideze și pentru un nou mandat de Primar General. 

”Categoric colegii mei trebuie să aibă de unde să aleagă (între candidați -n.n.) Trebuie să fie o decizie politică. Organizaţiile trebuie să aleagă. Au de unde să aleagă:  doamna premier, am făcut și eu această declaratie astăzi, este si domnul Tăriceanu, au de unde să aleagă, nu au cum să spună după ca presedintele partidului nu a avut încotro și a trebuit să își asume aceasta corvoadă. Această competiţie mă priveşte pentru ca dacă PSD ia un scor mic vom pierde toate alegerile următoare”, a explicat Gabriela Firea.