Gala Premiilor de Excelență pentru Românii din Comunitățile Istorice

Cea de-a doua ediție a Galei Premiilor de Excelență pentru Românii din Comunitățile Istorice se va desfășura luni, 30 ianuarie, de la ora 18,00, la sala Pictură a Teatrului Național "I. L. Caragiale" din București, informează site-ul Institutului Cultural Român (ICR).

"Demersul vizează recunoașterea personalităților și proiectelor marcante din comunitățile românești de dincolo de granițele țării, din vecinătatea României și Balcani. În cadrul ceremoniei vor fi premiate personalități culturale, intelectuali de marcă, jurnaliști, tineri implicați în mod activ în mediul asociativ românesc din vecinătate, vârfuri ale comunităților românești din Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Albania, lideri ai unor asociații românești care militează pentru respectarea drepturilor comunităților românești din afara hotarelor țării, contribuind astfel la strângerea legăturilor dintre românii de pretutindeni", precizează sursa citată.

În cadrul evenimentului, "va fi premiată excelența în comunitățile românești, precum și contribuția unor personalități ale vieții socio-culturale din cadrul acestor comunități la păstrarea identității naționale, prin promovarea limbii și culturii române în țările de reședință".