Galeria Tate Modern este cea mai vizitată atracţie turistică britanică în 2018

Galeria Tate Modern din Londra a fost cea mai vizitată atracţie turistică din Marea Britanie în 2018, reuşind această performanţă pentru prima dată în ultimii zece ani şi depăşind British Museum, potrivit unor date prezentate miercuri şi citate de EFE.

Association of Leading Visitor Attractions (ALVA) a dezvăluit că în ultimul an aproximativ 5,9 milioane de persoane au vizitat galeria de artă modernă Tate Modern, comparativ cu cei 5,8 milioane de vizitatori ai British Museum, clasat pe locul al doilea în topul celor mai populare atracţii turistice din Marea Britanie.

Galeria Tate Modern, care a găzduit în ultimele luni expoziţii ale renumiţilor pictori Pablo Picasso şi Amedeo Modigliani, se clasează astfel în fruntea acestui clasament pentru prima oară de la deschiderea sa pentru public în anul 2000.

Pe de altă parte, potrivit datelor ALVA privind centre culturale din afara Londrei, expoziţia Soldaţilor de Teracotă, prezentată la Liverpool, a înregistrat o creştere de 111 % a numărului de vizitatori la World Museum din acest oraş.

Acest muzeu, care a ocupat locul 23 pe lista celor mai vizitate atracţii britanice, a primit 1,4 milioane de vizitatori în 2018, dintre care 610.000 au venit special pentru a admira războinicii chinezi.

Alte centre care au beneficiat de o creştere a numărului de vizitatori în 2018 sunt Muzeul şi Galeria de Artă din Birmingham (Birmingham Museum & Art Gallery), mai ales datorită expunerii timp de cinci luni a replicii unui schelet de dinozaur cedat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra (Natural History Museum).

Potrivit ALVA, această galerie a primit 832.000 de vizitatori în 2018, reprezentând o creştere cu 38 % faţă de anul anterior.