Gest fără precedent: Kim Jong-un își cere scuze pentru uciderea unui oficial sud-coreean

Liderul Coreei de Nord Kim Jong-un a făcut un gest fără precedent, cerându-și scuze pentru uciderea unui oficial sud-coreean, potrivit unei declarații oficiale a președinției de la Seul, relatează BBC News.

Kim i-ar fi transmis omologului său sud-coreean Moon Jae-in că incidentul este regretabil și nu ar fi trebuit să se producă. Coreea de Sud a transmis că un bărbat de 47 de ani ar fi încercat să treacă în Coreea de Nord a fost găsit de soldați plutind în apele din nordul peninsulei.

Granița dintre cele două state din peninsulă este stric păzită și, din câte se știe, trupele din nord sunt insturite să deschidă focul mortal asupra tuturor celor care vor să treacă pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus în țară.

Mesajul prin care dictatorul Kim Jong-un își cere scuze pentru indicent a venit sub forma unei scrisori adresate președintelui Moon.

Potrivit sursei citate, Kim a transmis că ”îi pare foarte rău” pentru că l-a ”dezamăgit” pe Moon.

Autoritățile din Coreea de Nord au oferit și detalii legate de incident, precizând că bărbatul a fost împușcat de 10 ori. De asemenea, autoritățile nord-coreene au mai precizat că nu au incinerat trupul bărbatului, ci doar ”obiectul care plutea și îl purta pe apă”.