Grecia deschide sezonul turistic

Ministerul Turismului din Grecia a anunțat miercuri deschiderea sezonului turistic în două etape, potrivit portalului Liberal.gr. Astfel, pe 25 mai se deschide sezonul turistic pentru cetățenii greci, de la 15 iunie se deschide și pentru cetățenii străini.

Cetățenii străini vor putea veni în Grecia fără să fie nevoie de ”pașaport de sănătate”, adică un certificat care să ateste că nu sunt infectați cu coronavirus – o ideea care apăruse în dezbaterea publică internă în urmă cu o lună.

În schimb, autoritățile sanitare elene vor face controale dirijate la granițe pe baza unor criterii legate de distanța de la care vin turiștii sau mijlocul de transport. Autoritățile au anunțat că vor avea prioritate turiștii care vor veni cu mașina personală sau cu zboruri de scurtă durată.

De asemenea, fiecare hotel sau pensiune va avea un doctor afiliat, care va consulta în primă fază de turiștii care nu se simt bine, înainte ca aceștia să fie îndrumați la spital. În fiecare zonă turistică va fi creată o zonă de carantină, iar spitalele vor avea secții speciale pentru bolnavii infectați cu Covid-19.

Ministerul Turismului a publicat și reguli extrem de detaliate despre modul în care vor putea funcționa hotelurile, restaurantele și terasele, de la numărul maxim de clienți / suprafață la regulile de igienă ce trebuie respectate.

Iată principalele date ale calendarului de deschidere a turismului din Grecia:

– 25 mai, se deschide turismul intern
– 25 mai, se deschide sezonul pentru yachting
– 29 mai, se deschid camping-urile
– 29 mai, se deschid hotelurile care sunt deschise 12 luni / an

– 15 iunie, se deschide turismul extern din mai multe țări
– 15 iunie, se deschid restul hotelurilor
– 15 iunie, se deschide aeroportul din Atena

– 1 iulie, se deschide restul turismului extern, cu puține excepții
– 1 iulie, se deschid restul aeroporturilor
– 15 iulie, se ridică și restul excepțiilor