Guvernul se reunește azi la Palatul Victoria

Getting your Trinity Audio player ready...

Guvernul se reuneşte joi în şedinţă, iar pe ordinea de zi se află analizele memorandumurilor cu privire la organizarea concursurilor în vederea ocupării posturilor vacante din cadrul unităţilor subordonate Ministerului Sănătăţii şi pentru aprobarea sesiunii de organizare de concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale care au depus cereri eligibile neaprobate în anul 2023.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi sunt incluse două analize referitoare la memorandumurile din domeniul Sănătăţii. Este vorba de analiza referitoare la memorandumul cu tema: Aprobarea organizării concursurilor în vederea ocupării posturilor vacante/temporar vacante din cadrul unităţilor subordonate Ministerului Sănătăţii şi analiza referitoare la memorandumul cu tema: Aprobarea sesiunii de organizare concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale care au depus cereri eligibile neaprobate în anul 2023.

Printre proiectele de acte normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului se mai află proiectul de lege pentru aprobarea Contractului de finanţare – Autostrada A3 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă – dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 16 noiembrie 2023 şi la Luxemburg la 20 noiembrie 2023 şi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea în domeniul militar, semnat la Abu Dhabi la 22 iunie 2022.

Tot în şedinţa de joi urmează să fie analizată şi adoptată hotărârea de Guvern cu privire la atribuţiile, organizarea şi funcţionarea Cancelariei Prim-Ministrului. Un alt proiect aflat pe ordinea de zi este Programul naţional „Masă sănătoasă”.

Alte acte normative cuprinse în agenda Guvernului se referă la reaprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru consolidarea şi modernizarea sediului central al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, situat în Calea Victoriei, nr. 19, sector 3, eliberări şi numiri de prefecţi sau subprefecţi şi scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne, cu titlu gratuit, în vederea sprijinirii beneficiarilor serviciilor sociale de tip rezidenţial destinate copiilor instituţionalizaţi.