Se deschide ce-a de-a VII ediție a Turneului ‘Pianul Călător’

Valsul. Cu această irezistibilă propunere muzicală, Horia Mihail porneşte din nou la drum însoţit de un pian de concert.

Turneul Pianul Călător, ediţia a VII-a, va avea loc în perioada 5 aprilie – 4 mai, în 15 localităţi din ţară şi la Chişinău.

De cele mai multe ori, atunci când spunem vals ne gândim la dansul care la început a scandalizat lumea, ca apoi să o cucerească definitiv, prin frumuseţea şi nobleţea sa. Dar, de această dată, ca spectatori, suntem invitaţi să ascultăm adevărate bijuterii muzicale ale unor compozitori precum: Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel, Debussy.

De şapte ani încerc să spun lumii poveşti muzicale. Au fost ani în care am acordat atenţie unor mari compozitori, ani în care curentele muzicale au fost puse în valoare. Anul acesta, sper să fie bine primită această invitaţie la vals, pentru că voi prezenta piese extrem de interesante, rafinate, ce dau substanţă şi valoare istorică acestui gen, care este poate mai mult asociat cu serile dansante.

Şi pentru mine aceste turnee se transformă în poveşti. De la an la an, întâlnirile cu publicul din ce în ce mai la volan, recitaluri aproape în fiecare seară, dar abia aştept această nouă călătorie numeros mă fac să am şi mai multă energie şi dorinţă de a continua. Urmează alte mii de kilometri a mea şi a pianului, şi sper că şi publicul va fi încântat de aceste seri în ritm de vals”, declară Horia Mihail.

Itinerar:

5 aprilie: Chişinău – Muzeul de Artă;

6 aprilie: Iaşi – Aula BCU;

7 aprilie: Piatra Neamţ – Liceul de Artă;

8 aprilie: Roman – Casa de Cultură;

11 aprilie: Deva – Sala Pro Arte;

12 aprilie: Alba Iulia – Casa de cultură;

13 aprilie: Sfântu Gheorghe – Centrul de Cultură Arcuş;

19 aprilie: Bucureşti – Sala Radio;

21 aprilie: Tulcea – Teatrul Jean Bart;

24 aprilie: Buzău – Teatrul George Ciprian;

25 aprilie: Târgovişte – Muzeul Naţional de Istorie;

26 aprilie: Slatina – Centrul Cultural Eugen Ionescu;

27 aprilie: Caracal – Teatrul Naţional;

28 aprilie: Piteşti – Centrul Multifuncţional;

3 mai: Braşov – Sala Patria;

4 mai: Bistriţa – Sinagoga.