În luna mai, lucrările la clădirile rezidențiale au crescut cu 40,6%, față de aceeași perioadă a anului trecut

Volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat cu 5,5% în primele cinci luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ca serie brută, anunță Institutul Național de Statistică (INS). La nivelul lunii mai 2021, comparativ cu luna mai 2020, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 6,1%.

Conform acestor date, cel mai mult au crescut lucrările la construcțiile noi, însă, față de anul trecut, a scăzut activitatea în domeniul reparațiilor capitale și la lucrările de întreținere. Potrivit comunicatului, creșterea la lucrările de construcţii noi a fost în aceste cinci luni de 14,7%, însă lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au diminuat cu 8,9%, iar lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 7,6%.

La nivelul lunii mai 2021, comparativ cu mai 2020, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 6,1%. În acest context, pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi (+14,7%). Totodată, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au diminuat cu 8,9%, iar lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 7,6%. În funcţie de obiectele de construcţii, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale cu 40,6%, în timp ce construcţiile inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 4,4%, respectiv cu 1,3%