Începe Festivalul Internațional de Film Studențesc „CineMAiubit”

A XX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc „CineMAiubit” debutează miercuri, la Cinema Elvire Popesco din București.

„CineMAiubit” este cel mai important festival internaţional de film studenţesc din România și locul unde, de-a lungul timpului, și-au făcut lansarea la public mulţi dintre cineaştii români, astăzi unanim recunoscuți.

Deschiderea va avea loc miercuri, 7 decembrie, ora 19.00 la Cinema Elvire Popesco, iar în următoarele patru zile publicul va putea viziona scurtmetraje din întreaga lume. Printre țările participante în acest an se numără, în afară de România: Israel, Polonia, Turcia, SUA, Germania, Belgia, China, Italia, Spania.

Miza competiției este Premiul pentru cel mai bun film, alături de peste alte 20 de premii printre care: Premiul pentru regie „Cristian Nemescu”, Premiul special al juriului, Premiul Președintelui UCIN, Premiul Rectorului UNATC, Premiul pentru imagine, Premiul pentru montaj, Premiul pentru sunet „Andrei (Otto) Toncu” sau Premiul criticii oferit de Asociația criticilor de film din UCIN.

Cele trei secțiuni principale ale festivalului sunt: ficțiune, documentar și animație/experimental, iar spectatorii vor vedea pe marele ecran o paletă largă de viziuni cinematografice, din zone culturale diferite.

„CineMaiubit” continuă tradiţia competiţiei şi pentru scenariul de scurt-metraj, pentru fotografie şi afiş de film.

Programul complet pe http://festival-cinemaiubit.ro/