INSP a modificat rata infectării din București: 2,65 la mia de locuitori

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori (populația rezidentă la 1 ianuarie 2020). Asta însemna trecerea la scenariul roșu, respectiv că școlile se vor închide iar cursurile se vor desfășura exclusiv online. Ulterior, a avut loc și o ședință a Comitetului Municipal, la care a participat și ministrul Educației, Monica Anisie.

Actualizare 14:50. INSP a anunțat o rectificare cu privire la rata de incidență a infectărilor cu coronavirus din București, în loc de cea anunțată inițial – de 3,11 la mie. Astfel, rata de infectare este de 2,65 la mie

Într-o discuție cu presă, după ședința Comitetului Municipal, ministrul Educației a spus că „la momentul acesta, rata la nivelul Bucureștiului este de 2,69. Deci nu s-a trecut peste pragul de 3”.

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a spus la rândul său că „INSP a comunicat o cifră din eroare, a rectificat, rata pe azi e de 2,69 la mie”.

În continuare există, totuși, o mică diferență între datele anunțate de aceste instituții.