Iranul amenință SUA cu o răzbunare și mai dură, după atacurile cu rachete

Un comandant al Gărzilor Revoluționare a susținut că Iranul se va răzbuna și mai dur după atacul cu rachete lansat marți noaptea asupra bazelor militare americane din Irak, ca răspuns la uciderea generalului Soliemani, transmite Reuters, citând agenția de presă Tasnim.

Comandantul Abdollah Araghi a reacționat astfel după intervenția de miercuri seara a președintelui SUA Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a susținut, în prima declarație de presă oficială, că pare că Iranul a dat înapoi după ce atacul cu rachete balistice nu a reușit să aducă pierderi trupelor americane din Irak.
 
Un alt lider al Gărzilor Revoluționare, Ali Fadavi, a declarat că atacul Teheranului a fost o demonstrație a puterii militare a Iranului, iar forțele americane nu au putut face nimic.

Două rachete au fost lansate miercuri seara către Zona Verde din Bagdad, un perimetru ultrasecurizat unde se află sediile mai multor instituții guvernamentale irakiene și ale unor ambasade, a informat Armata irakiană, citată de Reuters. Nicio persoană nu și-a pierdut viața în urma acestui incident.

Potrivit sursei citate, cel puțin una dintre rachete a căzut la aproximativ 100 de metri de sediul Ambasadei Statelor Unite.

Președintele american Donald Trump a declarat, miercuri, la Casa Albă, după atacurile iraniene asupra bazelor militare utilizate de americani în Irak, că va cere NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu și a anunțat noi sancțiuni imediate împotriva Iranului.

Iranul a revendicat responsabilitatea pentru atacul cu rachete balistice, ca reacție a atacului american care l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani, arhitectul strategiei iraniene în Orientul Mijlociu.