Italia ar urma să anunțe lockdown total în mai multe zone

Guvernul italian se pregătește de lockdown total în zonele cu cele mai multe cazuri de Covid-19. Oamenii vor avea interzis să intre sau să iasă din orașele mari ale Italiei, respectiv cele desemnate a fi zone cu risc ridicat de infectare cu coronavirus, notează Bloomberg, care citează un nou decret privind restricțiile impuse de autorități.

Decretul, așteptat să fie semnat de premierul Giuseppe Conte marți seara, va impune de asemenea restricții de circulație în toată țara, în intervalul orar 22:00 – 05.oo, conform documentului citat de Bloomberg.

Italienilor din zonele cu cel mai mare risc de infectare li se va permite să părăsească localitatea numai din motive specifice, pentru a merge la serviciu sau la medic, arată proiectului.

Dispozițiile ar urma să intre în vigoare joi și vor dura până pe 3 decembrie. Magazinele considerate neesențiale, precum și barurile și restaurantele, vor fi închise complet în zonele cu risc ridicat. Farmaciile și toate magazinele care vând produse alimentare sunt singurele ce vor rămâne deschise. Guvernul va opri, de asemenea, croazierele cu nave de pasageri sub pavilion italian.