Japonezii riscă să epuizeze toate combinațiile posibile de 16 cifre de pe cardurile de credit

Japonia discută creșterea numerelor care individualizează cardurile de credit, cele 16 cifre epuizându-și combinațiile și limitând emiterea de noi carduri, scrie presa locală, după ce pandemia a dus la creșterea solicitării de carduri.

 
Guvernul a introdus în octombrie anul trecut o recompensă pentru cei care fac tranzacții fără numerar, lucru care a accelerat cererea de carduri. În Japonia există aproximativ 280 de companii emitente de cărți de credit, majoritatea parteneri ai unor mărci internaționale precum Visa, Mastercard și JCB. Primele șase cifre reprezintă țara, marca și tipul emitentului de card, în vreme ce restul cifrelor indică informații legate de numărul de cont și tipul de membru al titularului cardului.
 
Potrivit Asociației de Credit pentru Consumatori din Japonia, numărul de carduri de credit emise în țară din martie 2019 a fost de 283 milioane, iar totalul acestora crește cu aproximativ 2% în fiecare an.
 
Mai mult, industria nu a reușit să rezolve până acum această problemă. Deși au existat discuții în urmă cu câțiva ani pentru a crește numărul de cifre de pe card, soluția găsită a fost cea de reutilizare a numerelor cardurilor de credit suspendate sau închise. Cu toate acestea, există riscuri considerabile de utilizare frauduloasă a acestor carduri re-utilizate, iar o sursă apropiată industriei de carduri de credit a spus: „Creșterea numărului de cifre de pe card este singura modalitate reală de a face față problemei. Probabil va exista o schimbare în prima jumătate a acestui deceniu”.
 
Unul dintre motivele lipsei progresului în discuțiile din industrie este legată de costurile unei asemenea operațiuni. Se preconizează că aceste costuri privind reformarea întregului sistem pot fi cuprinse între aproximativ 10 miliarde și 100 miliarde de yeni (aproximativ 94,5 milioane USD până la 945 milioane dolari).