Joe Biden și Angela Merkel promit că vor lucra pentru a se opune agresiunilor Rusiei

Joe Biden a primit-o, joi, pe Angela Merkel la Casa Albă pentru întâlniri bilaterale, înainte ca liderul german să părăsească funcția de cancelar, într-o vizită care a marcat cea mai recentă încercare a președintelui SUA de a întări relațiile cu aliații americani.

Biden și Merkel au promis că vor lucra împreună pentru a ține la distanță agresiunile Rusiei și că vor ține piept acțiunilor anti-democratice ale Chinei, și, de asemenea, au vorbit despre importanța alianței SUA-Germania, transmite The Guardian.

Cei doi lideri s-au întâlnit în Biroul Oval și ulterior au ținut o conferință de presă comună.

Biden a declarat că a reiterat îngrijorările despre gazoductul Nord Stream 2, o importantă și aproape finalizată conductă care se întinde din Rusia până în Germania sub Marea Baltică, însă el și Merkel au spus că Rusia nu ar trebuie să folosească energia ca armă.

”Deşi mi-am reafirmat îngrijorarea cu privire la Nord Stream 2, cancelarul Merkel şi cu mine împărtăşim absolut convingerea că nu trebuie să lăsăm Rusia să utilizeze energia ca o armă pentru a-i constrânge sau ameninţa pe vecinii săi”, a declarat preşedintele democrat.