Jordi Savall – în exclusivitate la Radio Clasic

Jordi Savall

Vineri, 6 octombrie, de la ora 12:00, la Radio Clasic, precum și pe canalele noastre de Youtube și Facebook, vă oferim un interviu în exclusivitate cu muzicianul Jordi Savall. 

Realizator: Irina Hasnaș

Începând cu anii ‘70, Jordi Savall a devenit unul dintre cele mai importante nume din lumea muzicii occidentale vechi, fiind creditat cu readucerea la viață și pe scenă a violei da gamba. Savall s-a apropiat de muzică începând cu violoncelul, pe care l-a ales pentru că i s-a părut că seamănă cel mai mult cu vocea de copil. Abia după opt sau nouă ani de violoncel, spreSavall finalul studiilor, a descoperit viola da gamba, un instrument care l-a cucerit prin sunetul misterios, enigmatic și fragil, dar și timbrul mai rar.

Albumul ISTANBUL dedicat lui Dimitrie Cantemir a fost realizat în anul 2009 de Jordi Savall împreună cu soția sa, soprana Montserrat Figueras și ansamblul Hespèrion XXI, editat de celebra casă de discuri Alia Vox, distribuit exclusiv în România de E-Multimedia Distribution.

În cadrul Festivalului Internațional "George Enescu", ediția recent încheiată, Jordi Savall a primit din partea casei de producție E-Multimedia "Discul de Aur" pentru albumul "ISTANBUL"